Æblekage, Fiberhusk

Æblekage i bradepande

Efterår er indbegrebet af æblekage med danske æbler og en dampende varm kop te.

Æblekage i bradepande

Ingredienser

  • 15 gram FiberHUSK®
  • 3 æg
  • 300 gram sukker
  • 300 gram hvedemel
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 3.5 dl mælk (evt. plantemælk)
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. sukker
  • 3 store æbler
  • 50 gram brombærsaft (kan undlades)
  • 1 spsk. citronsaft
  • creme fraiche eller flødeskum til servering

I denne æblekage med FiberHUSK ® får du både de gode fibre fra æblerne og fra FiberHUSK ®, samtidig med at den gode smag fra kagen er lige præcis, som du forestiller dig en klassisk pund til pund-kage skal være.

Opskrift på æblekage med FiberHUSK ® – Sådan gør du:

  • Skræl æblerne, og skær i både, og stil i en skål med vand med lidt citronsaft i.
  • Find en bradepande frem, og tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en æggesnaps.
  • Tilsæt kardemomme, hvedemel, FiberHUSK ® og bagepulver samt mælk, og kør dejen færdig på røremaskinen.
  • Beklæd en bradepande eller form med bagepapir, og hæld dejen i.
  • Læg æblerne på kagen, så de overlapper lidt, kom brombærrene i mellemrummene, og tryk det let ned. Bland sukker og kanel, og drys henover.
  • Bag i ovnen i 45 minutter, eller til æblekagen er gennembagt.

Server kagen lun med creme fraiche eller flødeskum.