Hyggeboller, Fiberhusk, 16-9

Hyggeboller med FiberHUSK® og julekrydderier

Dejligt aromatiske boller med masser af fibre og krydderier.

Hyggeboller med FiberHUSK® og julekrydderier

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vand
  • 1 tsk. honning
  • 30 gram gær
  • 20 gram FiberHUSK®
  • 600 gram hvedemel
  • 100 gram revet gulerod
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 æg til pensling

Bollerne er perfekte til julehyggen, men kan faktisk nydes året rundt, når bagværket gerne må være lækkert og luftigt. FiberHUSK® er med til at give bollerne en let tekstur, samtidig med at du får et tilskud af fibre.

Opskrift på hyggeboller med FiberHUSK® – Sådan gør du:

  • Riv guleroden, og pres appelsinen, stil begge dele til side.
  • Opløs gær og honning i det lunkne vand, tilsæt alle de tørre ingredienser samt gulerod og appelsinsaft, og kør dejen ved lav hastighed i 5-7 minutter.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, til den er hævet til dobbelt størrelse, det tager cirka en time.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Kom dejen op på en bordplade smurt med olie eller drysset med mel, og ælt dejen igennem med hænderne. Form til boller, og kom op på bagepladen.
  • Pisk ægget med en gaffel, og pensl bollerne.
  • Skru ovnen ned på 220 grader, og bag bollerne i 18-20 minutter.