Tilbage Opskrifter og kostråd Opskrifter Opskrifter Gammeldags fastelavnsboller m. syltetøj og glasur Fastelavn er en god undskyldning for at bage en masse lækre fastelavnsboller. Fastelavnsboller findes efterhånden i mange afskygninger, men her en gammeldags sød bolle med glasur på toppen. Del med en ven: Send Gem på Facebook: Print: FiberHUSK ® 300g Læs mere Ingredienser Ingredienser 18 stk. boller 10 spsk FiberHUSK ®450 gram hvedemel 80 gram smør25 gram gær3 dl sødmælk3 spsk sukker½ tsk salt ½ tsk kardemomme1 pisket æg Fyld 2 dl hindbærsyltetøj Glasur 100 gram flormelis20 gram kakaopulver3,5 spsk vand2 spsk frysetørrede hindbær (kan udelades) En lækker opskrift på gammelsdags fastelavnsboller med FiberHUSK ® – og fyld af syltetøj, som giver bollerne både sødme og syrlighed. Gammeldags fastelavnsboller med FiberHUSK ® – Sådan gør du: Kom alle de tørre ingredienser op i en røreskål og stil til side. Smelt smørret i en gryde, kom mælken ved og varm op til væsken er lillefinger varm. Opløs gæren her. Kom den varme væske ved de tørre ingredienser og kør dejen på lav hastighed på røremaskinen eller med en håndmikser i 5-7 minutter. Lad dejen hæve et lunt sted til den er dobbelt størrelse, det tager cirka en time. Sæt ovne på 180 grader alm ovn. Kom olie eller mel på bordpladen og del dejen i to lige store dele. Rul så hver portion dej ud til et kvadrat. Og del dejen i 8-10 firkanter. Kom en klat syltetøj på hver og fold hjørnerne til dejen godt ind over så det ikke flyder ud. Sæt på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad. Pensl bollerne med det piskede æg og bag i 20 minutter eller til bollerne er smukke gyldne midt i ovnen. Rør imens kakao, flormelis og vand til glasur. Juster mængden af flormelis hvis den bliver for flydende. Pynt de helt afkølede boller med kakaoglasur og frysetørrede hindbær. Tip: Fyld alternativt bollerne med remonce eller creme. Del med en ven: Send Gem på Facebook: Print: