fiberhusk, sandwichbrød

Sandwichbrød med nødder og kerner 

Er du træt af kedeligt glutenfrit brød til madpakken? Så er det måske dette brød, du skal prøve næste gang. Brødet kan også bages til boller, eller skæres i skiver og fryses ned, så du kan tage det op løbende.  

Sandwichbrød med nødder og kerner 

Er du træt af kedeligt glutenfrit brød til madpakken? Så er det måske dette brød, du skal prøve næste gang. Brødet kan også bages til boller, eller skæres i skiver og fryses ned, så du kan tage det op løbende.  

Ingredienser: 

50 gram gær 

6,5 dl lillefingervarmt vand 

1 tsk honning 

2 spsk. æbleeddike 

30 gram FiberHUSK® 

200 gram havremel 

150 gram tapiokamel 

130 gram hirsemel  

2 tsk salt 

50 gram valnødder 

100 gram solsikkekerner 

½ tsk gurkemeje (kan udelades) 

Husk: en rugbrødsform 

Beklæd formen med bagepapir, og stil til side.  

Kom alle de tørre ingredienser op i en skål, og bland dem sammen.  

Opløs gæren i vandet sammen med honningen, tilsæt æbleeddike, og rør kortvarigt.  

Kom nu alle de tørre ingredienser ved, og lad dejen køre i 5-7 minutter ved mellem hastighed.  

Lad den hæve i en tildækket skål i 1,5 time, eller til den har dobbelt størrelse.  

Tag herefter dejen ud af skålen, og ælt den på en bordplade drysset med rismel. Kom den herefter op i formen, og lad den efterhæve i 30 minutter. Rids brødet med en skarp kniv, og pensl det med vand.  

Sæt ovnen på 250 grader.  

Sæt et fad i bunden af ovnen med vand i. Når vandet begynder at dampe, kan du sætte brødet ind på laveste rille. Lad brødet bage i 15 minutter med masser af damp, og tag så vandfadet ud af ovnen, og skru ovnen ned på 220 grader. Lad brødet bage 60 minutter mere.  

Tag brødet ud ad ovnen og af formen, og lad det køle af på en rist.