Fiskefingre med ærtemos og kartofler, fiberhusk,

4 personer

Fiskefingre med ærtemos og kartofler

Tænk Fish & Chips, tilfør lidt luksus, og du har indbegrebet af denne ret. En mulig ny favorit for hele familien.

Fiskefingre med ærtemos og kartofler

4 personer

Ingredienser

  • 500 gram små kartofler
  • Olivenolie
Fiskefingre
  • 800 gram torsk i lige store stykker
  • 2 æg
  • 40 gram cornflakes
  • 30 gram parmesan
  • 10 gram FiberHUSK®
  • 10 gram smør og olivenolie til stegning
Ærtemos
  • 400 gram ærter, optøet
  • 150 gram ricotta eller hytteost
  • Saft og skal fra en halv citron

Fiskefingre med ærtemos og kartofler – Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kom alle kartoflerne i et fad og vend olivenolie og salt i. Bag kartoflerne i ovnen til de færdige, cirka 20 minutter alt efter størrelse.
  • Lav nu ærtemosen:
    Blend alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Smag til med salt og peber og stil til side.
  • Lav nu fiskefingrene:
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem med en gaffel.
  • Riv parmesanen fint, knus cornflakesne let og kom det i en anden skål og bland med FiberHUSK®, salt og peber.
  • Smelt smør og olivenolie på en pande. Vend torsken først i æggemassen og hernæst i FiberHUSK®-blandingen og steg den panerede fisk ved høj varme på begge sider.
  • Server straks sammen med ærtemos og kartofler.