Tilbage Opskrifter og kostråd Glutenfri bagning Glutenfri bagning Glutenfri Kikærtepizza En virkelig skøn og velsmagende pizza, som hele familien kan samles om. Du kan fint lave dejen om morgenen, inden du tager afsted på arbejde. Reducer da gærmængden til 10 g, og lad den hæve på køkkenbordet - så er den klar, når du kommer hjem fra arbejde. Del med en ven: Send Gem på Facebook: Print: fiber HUSK® Produkter fiber HUSK® er til dig der gerne vil have en mere fiberrig kost. Til dig der lever efter lavkarbo-princippet, og til dig med glutenallergi. Se produkt Ingredienser Ingredienser 4 spsk. fiber HUSK®200 g kikærtemel200 g fuldkornsrismel6 dl vand½ dl olivenolie1 tsk. salt30 g gær Ekstra olivenolie til udrulning af dejen. Fyld 1 gulerod450 g friske tomate1 rødløg1 fed hvidløg1 tsk. oregano1 tsk. timian1 nip chili efter smag1 tsk. æblecidereddike1 laurbærblad2 spsk. tomatpuré1 klump mozarella Salt og peber Bland alle de tørre ingredienser til pizzabundene, opløs gæret i vand og olie, og rør nu de tørre ingredienser ud i det våde. Kør dejen ved lav hastighed på røremaskine i 5-7 minutter. Tag dejen af og lad den hæve i en skål dækket med husholdningsfilm i 1-2 timer. Forbered fyldet imens: Skær gulerod, rødløg, hvidløg og tomater i små stykker, kom lidt olie i en gryde og sautér. Tilsæt krydderier, æblecidereddike og tomatpuré, samt salt og peber. Rør rundt og skru ned for varmen. Lad simre under låg. Det skal blive en tyktflydende masse, men tilsæt lidt vand, hvis den risikerer at brænde på. Smag til med salt og lidt sukker, og lad den stå på laveste blus i cirka 30 minutter. Sæt ovnen på 200 grader og sæt 1 plade i ovnen eller brug en pizzasten, hvis du har en. Del pizzadejen i to, og kom lidt olie på dejen og på hænderne, og rul den ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir ovenpå og glat dejen ud med hænderne. Fjern det øverste stykke bagepapir. Fordel tomatsaucen på dejen og skub den forsigtigt over på den varme bageplade. Kom halvdelen af mozzarellaen på i små bidder og bag i ovnen i cirka 25 minutter. Tip: Denne pizza skal have meget længere bagetid end en almindelig pizza. Det skyldes, at fiber HUSK® suger meget vand til sig, og det derfor tager længere tid, før dejen bliver sprød. Del med en ven: Send Gem på Facebook: Print: