fiberhusk, glutenfri kikærtepizza

Glutenfri Kikærtepizza

En virkelig skøn og velsmagende pizza, som hele familien kan samles om.

Glutenfri Kikærtepizza

Ingredienser

  • 4 spsk. FiberHUSK®
  • 200 g kikærtemel
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 6 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 30 g gær
  • Ekstra olivenolie til udrulning af dejen.

Fyld

  • 1 gulerod
  • 450 g friske tomate
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 nip chili efter smag
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 klump mozarella
  • Salt og peber

Du kan fint lave pizzadejen om morgenen, inden du tager afsted på arbejde. Reducer da gærmængden til 10 g, og lad den hæve på køkkenbordet – så er den klar, når du kommer hjem fra arbejde.

Sådan gør du:

  • Bland alle de tørre ingredienser til pizzabundene, opløs gæret i vand og olie, og rør nu de tørre ingredienser ud i det våde.
  • Kør dejen ved lav hastighed på røremaskine i 5-7 minutter.
  • Tag dejen af og lad den hæve i en skål dækket med husholdningsfilm i 1-2 timer.
  • Forbered fyldet imens: Skær gulerod, rødløg, hvidløg og tomater i små stykker, kom lidt olie i en gryde og sautér. Tilsæt krydderier, æblecidereddike og tomatpuré, samt salt og peber. Rør rundt og skru ned for varmen. Lad simre under låg. Det skal blive en tyktflydende masse, men tilsæt lidt vand, hvis den risikerer at brænde på. Smag til med salt og lidt sukker, og lad den stå på laveste blus i cirka 30 minutter.
  • Sæt ovnen på 200 grader og sæt 1 plade i ovnen eller brug en pizzasten, hvis du har en.
  • Del pizzadejen i to, og kom lidt olie på dejen og på hænderne, og rul den ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir ovenpå og glat dejen ud med hænderne. Fjern det øverste stykke bagepapir.
  • Fordel tomatsaucen på dejen og skub den forsigtigt over på den varme bageplade. Kom halvdelen af mozzarellaen på i små bidder og bag i ovnen i cirka 25 minutter.

Tip: Denne pizza skal have meget længere bagetid end en almindelig pizza. Det skyldes, at FiberHUSK ® suger meget vand til sig, og det derfor tager længere tid, før dejen bliver sprød.