Glutenfri Gulerodskage, Fiberhusk

Glutenfri gulerodskage med FiberHUSK®

Glutenfri, sukkerfri og med ekstra fiber. Det lyder næsten for god, ikke? Denne kage smager dejligt med appelsincreme på toppen, men kan også laves uden og i stedet serveres som brød med smør til.

Glutenfri gulerodskage med FiberHUSK®

Ingredienser

Gulerodskage
  • 8 æg
  • 300 gram gulerødder
  • ½ tsk revet frisk ingefær
  • 20 gram FiberHUSK®
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram mandler
Appelsincreme
  • 2 dl skyr
  • 2 dl flødeost
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk vaniljepulver

Glutenfri gulerodskage med FiberHUSK® – Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Riv alle gulerødderne på et rivejern og pres saften ud. Riv også ingefær og stil begge dele til side.
  • Kom mandler og hasselnødder i en foodprocessor og kør til det bliver mel.
  • Bland alle de tørre ingredienser med nøddemelet og stil til side.
  • Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive.
  • Bland æggeblommer med gulerødder, ingefær og de tørre ingredienser, og rør rundt med en ske.
  • Vend forsigtigt de stive æggehvider i.
  • Kom dejen i springform med smurt bagepapir og bag i ovnen i 40 minutter eller til kagen er gennembagt. Tjek med en nål.
  • Rør imens alle ingredienserne til appelsincremen og stil til side.
  • Når kagen er afkølet, kom da appelsincremen i en sprøjtepose og lav små tutter på hele kagen. Det er her vigtigt, at kagen er helt afkølet, da cremen ellers vil smelte.

Tip: Kagen indeholder ikke sukker og har derfor kun naturlig sødme fra gulerødder og vanilje. Ønsker du en sødere smag, kan du tilsætte rosiner, hakkede dadler eller hakkede tørrede abrikoser.