Kartoffelrosti, Fiberhusk

Glutenfri kartoffelrøsti med feta

Trænger du til noget enkelt, let og lækkert? Så er disse glutenfrie kartoffelrøsti lige noget for dig!

Glutenfri kartoffelrøsti med feta

Ingredienser

Ingredienser – til to personer
  • 400 gram Bagekartofler eller andre melede kartoffelsorter
  • 100 gram Gulerødder
  • 1 Løg
  • 2 kviste Frisk timian
  • 50 gram Feta
  • 10 gram FiberHUSK ®
  • 1 æg
  • 1 tsk. Salt
  • Peber efter smag
  • Smør eller olie til stegning
Til røsti-topping:
  • 1 Avokado
  • 6 Skiver røget laks
  • Purløg
  • 1 spsk. Chiliflager
  • Saft fra en halv citron

De lækre kartoffelpandekager – kartoffelrøsti, som du måske kender fra skiferien i alperne, har her fået et fibertwist med FiberHUSK ® og indeholder samtidig gulerod og feta. Retten er perfekt som hovedret til to personer eller sammen med en grov salat til 4 personer. Prøv også at eksperimentere med andre toppings. 

Opskrift på kartoffelrøsti – Sådan gør du:

  • Kom kartofler, løg og gulerod op i en foodprocessor, og kør, til du har en ensartet grov masse. Du kan også rive det hele i hånden.  
  • Tilsæt nu feta, timian, FiberHUSK ®, ægget, salt og peber, og rør godt rundt i massen, og lad den stå og sætte sig i 10 minutter, så FiberHUSK ® kan suge væden fra grøntsagerne til sig. Massen skal være samlet og ikke flyde ud, når den har trukket, hvis den stadig føles våd, så tilsæt en anelse mere FiberHUSK ®. 
  • Varm en pande op, og steg røstiene, enten som 2 store eller fire små i halvt olie og halvt smør. Skru gerne ned for varmen, og læg evt. låg på panden undervejs. 
  • Rist imens sesamfrøene på en tør pande, og stil til side.  

 Anret dine røsti i portionsstørrelser med laks og avokado. Kom citronsaft på avokadoen, og top med sesamfrø og chiliflager. Klip lidt purløg på, og server.