burgerboller, fiberhusk, glutenfri

Glutenfrie burgerboller 

Lækre burgerboller, der holder godt på fyldet og har en luftig tekstur. Perfekt til klassiske burgere med og uden kød – eller som smagfulde sandwichboller uden gluten til madpakken.  

Glutenfrie burgerboller 

Lækre burgerboller, der holder godt på fyldet og har en luftig tekstur. Perfekt til klassiske burgere med og uden kød – eller som smagfulde sandwichboller uden gluten til madpakken.  

Ingredienser: 

(8 stk.) 

30 gram gær 

250 gram lunkent vand 

1 spsk. sukker  

60 ml smagsneutral olie 

1 spsk. lys eddike (lagereddike eller æbleddike) 

4 æg 

250 gram rismel  

40 gram fuldkornsmajsmel 

15 gram FiberHUSK®  

½ tsk gurkemeje 

½ tsk sød paprika 

½ tsk salt 

Pynt 

1 æg 

3 spsk. solsikkekerner 

Sådan gør du

Opløs gær med vand og sukker, og tilsæt 2 spsk. rismel. Lad stå og trække i 10 minutter.  

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Rør æggene med eddike og olie, og tilsæt nu gæropløsningen, og rør ud. Tilsæt så de tørre ingredienser, og rør dejen ved laveste hastighed på din røremaskine eller med en håndmikser i 5-7 minutter.  

Lad nu dejen hæve i 1-2 timer, eller til den har dobbelt størrelse.  

Form dejen til 7 boller (lidt mindre end du tænker, de færdige burgerboller skal være), og lad dem efterhæve 1 time på bagepladen. Pensl med æg, og drys med kerner, og bag dem i ovnen i 12 minutter, eller til de er gyldne.