fiberhusk, kammerjunkere, glutenfri

Glutenfrie kammerjunkere

Lav de lækreste søde kammerjunkere helt uden gluten og med fibre. Perfekt til koldskålen eller knust med flødeskum og bær som en skøn sommertrifli.  

Glutenfrie kammerjunkere 

Ingredienser

  • Lav de lækreste søde kammerjunkere helt uden gluten og med fibre. Perfekt til koldskålen eller knust med flødeskum og bær som en skøn sommertrifli.  
  • 75 gram sukker 
  • 2 store æg 
  • 50 gram smør 
  • 1 citron 
  • 1 tsk vaniljepulver 
  • 100 gram havremel 
  • 175 gram rismel 
  • 15 gram FiberHUSK®  
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1/3 tsk salt 
Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle af. 

Pisk æg og sukker sammen ved høj hastighed. Tilsæt det smeltede smør.  

Riv citronskallen, hak den fint, og kom ned i dejen. Pres nu saften af den ene halvdel af citron ned i dejen også.  

Bland alle de tørrede ingredienser godt sammen i en skål, og kom det derefter op i de våde ingredienser.  

Lad dejen ælte ved mellem hastighed i cirka 5 minutter. Dejen skal føles tør.  

Lad den hvile i køleskabet, gerne i et par timer.  

Sæt ovnen på 175 grader. 

Tag dejen ud, og tril den til kugler af cirka 1,5 cm i diameter. Bag dem i ovnen i ti minutter. Tag dem ud af ovnen, og skær dem over. Bag dem igen i 10 minutter, eller til de er gyldne.  

Tag dem ud, og lad dem køle af på en bagerist.