Græskarsuppe, Fiberhusk

Halloween græskarsuppe med brød-sticks

Det behøver ikke at være uhyggeligt for at være ægte halloween! Det kan faktisk bare smage virkelig dejligt!

Halloween græskarsuppe med brød-sticks

Ingredienser

Brød-sticks
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. honning
  • 30 gram FiberHUSK ®
  • 500 gram hvedemel
  • 20 gram gær
  • 1 glas grøn pesto
  • 2 spsk. birkes
  • 2 spsk. sesamfrø
Græskarsuppe
  • 1 stk. butternut squash eller græskar
  • 1 stk. bagekartoffel
  • 1 stk. rødløg
  • 1 tsk. stødt eller frisk gurkemeje
  • 1 tsk. 1 tsk. revet frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 600 ml urtebouillion
  • 1 dåse kokosmælk

Denne skønne græskarsuppe med FiberHUSK®-brød-sticks er lige netop det, som du har brug for på en efterårsdag. Du kan selv skrue op og ned for styrken og smagen af suppen med chili, ingefær og hvidløg, og brød-sticksene er også lækre til andre supper – året rundt.

Opskrift på græskarsuppe med brød-sticks – Sådan gør du:

Brød-sticks:

  • Opløs gær og mel i vandet, tilsæt FiberHUSK ® og mel, og lad dejen køre på røremaskine ved lav hastighed i 5-7 min. Tag af og lad hæve et lunt sted til cirka dobbelt størrelse.
  • Find en bageplade frem, og beklæd den med bagepapir.
  • Sæt ovnen på 250 grader varmluft.
  • Kom olie eller mel på køkkenbordet, og kom halvdelen af dejen ud på bordet. Rul dejen ud med en kagerulle, så du får et rektangel.
  • Smør pesto ud på den midterste tredjedel, fold de to andre tredjedele ind over, og klem sammen.
  • Med kagerullen ruller du nu de 3 lag sammen og forlænger dem.
  • Skær dem 1 cm tykke skiver, og sno dem. Sørg for, at enderne er smurt med lidt olie, og drys med sesamfrø i den ene side og birkes i den anden.
  • Sæt brød-sticksene i ovnen med det samme, og skru ned til 200 grader varmluft.
  • Bag i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Græskarsuppe:

  • Skræl græskarret, fjern kernerne, og skær i tern.
  • Pil løget og hvidløget, og hak begge dele groft.
  • Kom olie i en tykbundet gryde, og tilsæt grøntsagerne sammen med ingefær, gurkemeje og hele chilien.
  • Svits et par minutter, og hæld bouillon ved, til grøntsagerne er dækket, og kom salt ved.
  • Skru ned, og lad det simre under låg i 15-20 minutter, til græskarret er blødt.
  • Tag gryden af varmen, og blend med en stavblender ned i gryden, sæt tilbage på varmen, kom kokosmælk ved, og kog op.
  • Smag til med salt og peber, og server.