fiberhusk, grydebrød

Ost- og hvidløgsgrydebrød  

Det skønneste glutenfrie grydebrød med hvidløgsolie og ost, som passer perfekt som tilbehør til alt fra supper og gryderetter til grillmaden på lune sommeraftener.  

Ost- og hvidløgsgrydebrød  

Det skønneste glutenfrie grydebrød med hvidløgsolie og ost, som passer perfekt som tilbehør til alt fra supper og gryderetter til grillmaden på lune sommeraftener.  

Ingredienser: 

50 gram gær 

7 dl lunkent vand 

1 spsk. honning 

25 gram FiberHUSK®  

250 gram rismel 

200 gram havremel 

200 gram fuldkornsrismel 

50 gram boghvedeflager 

1 tsk salt 

Topping:  

5 spsk. olivenolie 

3-4 fed hvidløg 

1 tsk salt 

100 gram ost, for eksempel havarti eller emmentaler 

2 spsk. kokosolie 

Udstyr:

1 støbejernsgryde 

fiberhusk, grydebrød

Opløs gær og honning i det lunkne vand.  

Bland alle de tørre ingredienser, og kom det op i væsken. Rør dejen på en røremaskine. Den skal være blød, men ikke klistret. Er den klistret, så tilsæt lidt mere rismel. Lad dejen køre ved mellem hastighed i 5-7 minutter. Lad dejen hæve overdækket på køkkenbordet i 1,5 time, eller til den har dobbelt størrelse.  

Pil hvidløgsfeddene, og blend dem sammen med olivenolie og salt, og stil til side.  

Sæt ovnen på 250 grader, og find din støbejernsgryde frem. Smør den grundigt med kokosolie, og stil den ind i ovnen et par minutter, så kokosolien smelter, og gryden bliver varm.  

Tag gryden ud af ovnen, og kom nu dejen ned i, uden at du brænder dig.  

Overhæld dejen med hvidløgsolien, og prik dejen med en gaffel, så olien løber ned i hullerne. Fordel osten hen over.   

Skru ovnen ned på 200 grader, og bag nu brødet i ovnen under låg i 25 minutter. Tag låget af, og lad brødet bage yderligere 35 minutter.  

Tag dit grydebrød ud af ovnen, og lad det køle af på en rist.