fiberhusk, pirogger

Pirogger med citron, spinat og ricotta 

En lækker snack til tapasbordet, buffeten eller som en ekstra hapser i madpakken. Pirogger er en østeuropæisk klassiker. Her har vi lavet den med helt simpelt fyld med spinat og ricotta, men du kan også komme fx krydret kartoffelmos eller stuvet spinat i.  

Pirogger med citron, spinat og ricotta 

En lækker snack til tapasbordet, buffeten eller som en ekstra hapser i madpakken. Pirogger er en østeuropæisk klassiker. Her har vi lavet den med helt simpelt fyld med spinat og ricotta, men du kan også komme fx krydret kartoffelmos eller stuvet spinat i.  

Ingredienser 

Dej:  

  • 75 gram rismel  
  • 75 gram creme fraiche 18 % 
  • ½ dl vand 
  • 10 gram FiberHUSK®
  • ½ tsk salt 

Fyld: 

  • 150 gram ricotta 
  • 1 pose babyspinat 
  • Skallen af en økologisk citron 
  • Salt og peber 
  • 1 æg til pensling 

Lav først dejen: Bland alle ingredienserne sammen i en skål, til du har en dejlig, blød dej. Pak den tæt i folie, og lad den sætte sig en times tid på køl. 

Forbered fyldet: Skyl spinaten, og overhæld den med kogende vand, og lad den trække. Dræn så meget som muligt af vandet fra, og kom så spinaten i en skål med ricottaen. Riv citronskallen fint, og giv salt og peber til. Bland godt sammen.  

Rul nu dejen ud, og stik cirkler ud med et glas eller en kop på cirka 8 cm i diameter. Læg en smule fyld på, og fold dem på midten, og saml dem nu forsigtigt med en gaffel, som du dypper i lidt vand.  

Sæt ovnen på 180 grader.  

Pisk ægget sammen, og pensl piroggerne med æg. Bag i ovnen i 10 minutter, eller til de er gyldne på toppen.