Tilbage Opskrifter og kostråd Aftensmad Aftensmad Vegetarmousakka med FiberHUSK ® Tag en smuttur til Grækenland med denne velsmagende vegetarmousakka. Del med en ven: Send Gem på Facebook: Print: FiberHUSK ® 300g Læs mere Ingredienser Mousakka fire personer 2 auberginer4 bagekartofler olivenolie Tomatsauce 2 fed hvidløg½ tsk oregano½ tsk timian1 tsk sød paprika1 piri piri chili (udelad hvis børnene skal spise med)1 rødløg2 dåser hakkede tomater Cremet sauce 30 gram smør3 dl mælk½ tsk salt1 tsk rismel10 gram FiberHUSK ®1 tsk revet muskatnødFriskkværnet peber Samt 100 gram ostTil fadet olie Mousakka er lavet efter samme princip som lasagne, men i stedet for pastaplader, er den lavet på aubergine og kartofler. En dejlig ret til hele familien. Opskrift på Vegetarmousakka– Sådan gør du: Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn Skær auberginerne i tynde skiver. Pensl med olivenolie på begge sider, drys lidt salt over og bag dem på to plader i ovnen i 10 minutter. De behøver ikke være helt færdige når de kommer ud. Stil til side og lad ovnen være tændt. Skær kartoflerne i papirtynde skiver på et mandolin-jern. Stil til side. Lav nu tomatsaucen: Hak løg og hvidløg fint, steg i en tykbundet gryde i lidt olie. Knus piri piri chilien ned i, tilsæt de øvrige krydderier, kom de hakkede tomater ved, tilsæt salt og peber, rør rundt, skru ned for varmen og lad den simre. Smør et ovnfast fad med olie og stil til side. Lav nu den cremet sauce: Smelt smørret i en gryde, kom mælk ved og tilsæt de tørrede ingredienser. Pisk saucen godt, da FiberHUSK® nemt klumper. Hvis der er små klumper, gør det dog ikke noget for det endelige resultat. Saml nu mousakkaen: Læg det hele i lag: først kartofler, så den cremet sauce, så auberginer, og til sidst tomatsauce. Gentag processen og så fremdeles. Der skulle gerne være til 2-3 lag. Slut med revet ost og bag i ovnen i 30 minutter til den er gylden på toppen. Server med godt brød eller en salat. Del med en ven: Send Gem på Facebook: Print: