Vegetarmoussaka, Fiberhusk

Vegetarmousakka med FiberHUSK®

Tag en smuttur til Grækenland med denne velsmagende vegetarmousakka.

Vegetarmousakka med FiberHUSK®

Ingredienser

Mousakka fire personer
  • 2 auberginer
  • 4 bagekartofler
  • olivenolie
Tomatsauce
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • 1 tsk sød paprika
  • piri piri chili (udelad hvis børnene skal spise med)
  • rødløg
  • dåser hakkede tomater
Cremet sauce
  • 30 gram smør
  • 3 dl mælk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk rismel
  • 10 gram FiberHUSK ®
  • 1 tsk revet muskatnød
  • Friskkværnet peber
Samt
  • 100 gram ost
  • Til fadet olie

Mousakka er lavet efter samme princip som lasagne, men i stedet for pastaplader, er den lavet på aubergine og kartofler. En dejlig ret til hele familien.

Opskrift på Vegetarmousakka– Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  • Skær auberginerne i tynde skiver. Pensl med olivenolie på begge sider, drys lidt salt over og bag dem på to plader i ovnen i 10 minutter. De behøver ikke være helt færdige når de kommer ud. Stil til side og lad ovnen være tændt.
  • Skær kartoflerne i papirtynde skiver på et mandolin-jern. Stil til side.

Lav nu tomatsaucen:

  • Hak løg og hvidløg fint, steg i en tykbundet gryde i lidt olie.
  • Knus piri piri chilien ned i, tilsæt de øvrige krydderier, kom de hakkede tomater ved, tilsæt salt og peber, rør rundt, skru ned for varmen og lad den simre.
  • Smør et ovnfast fad med olie og stil til side.

Lav nu den cremet sauce:

  • Smelt smørret i en gryde, kom mælk ved og tilsæt de tørrede ingredienser.
  • Pisk saucen godt, da FiberHUSK® nemt klumper. Hvis der er små klumper, gør det dog ikke noget for det endelige resultat.

Saml nu mousakkaen:

  • Læg det hele i lag: først kartofler, så den cremet sauce, så auberginer, og til sidst tomatsauce. Gentag processen og så fremdeles. Der skulle gerne være til 2-3 lag.
  • Slut med revet ost og bag i ovnen i 30 minutter til den er gylden på toppen.