Glutenfrie Gnocchi

4 personer

Glutenfrie gnocchi 

Gnocchi er en skøn italiensk pastatype lavet på kartofler, med en blød konsistens og en dejlig smag. Disse er lavet uden gluten og med FiberHUSK®, er nemme at tilberede og kan kombineres med din favoritsauce for en lækker frokost eller aftensmåltid.  

Glutenfrie gnocchi 

4 personer

Gnocchi er en skøn italiensk pastatype lavet på kartofler, med en blød konsistens og en dejlig smag. Disse er lavet uden gluten og med FiberHUSK®, er nemme at tilberede og kan kombineres med din favoritsauce for en lækker frokost eller aftensmåltid.  

Ingredienser: 

1 kilo friskkogte kartofler uden skræl 

20 gram FiberHUSK®  

100 gram kartoffelmel 

80 gram majsmel  

1 tsk. salt 

Rismel eller kartoffelmel til at vende dejen i 

Kog kartoflerne, og skyl dem grundigt med vand fra hanen. Mos dem herefter groft, for eksempel med en stavblender. Der må gerne stadig være lidt kartoffeltekstur tilbage. Bland FiberHUSK® med mel og salt, og drys halvdelen af melblandingen over kartoflerne, og bland godt sammen. Sæt mere mel til, indtil du kan forme en dejlig fast masse med fingrene.  

Del dejen i 4-5 lige store dele, og rul med hænderne, til de hver især former en pølse. Læg dem på et kartoffelmelbestrøet bord, skær dem i cirka 1 cm tykke skiver, og tryk dem let ned med en gaffel, så de får gnocchi-formen.  

Kog dem nu i letsaltet vand. De er klar, når de stiger op til overfladen. Det tager cirka 1-2 minutter.  

TIP: Du kan lave dem dagen i forvejen og stille på køl i en lukket beholder – så er de klar til kogning direkte fra køleskabet.  

Tip: Kartoflers vandindhold skifter med sæsonen og med sorterne, så det kan være, der skal lidt mere eller lidt mindre mel i end angivet i opskriften.