Naan brød og linsegryde

Naanbrød med linsegryde 

Indisk vegetarisk på FiberHUSK®-måden med masser af fylde. De lette naanbrød er dejlige sammen med en let linseret og smager særligt godt, når det er koldt udenfor.  

Naanbrød med linsegryde

Indisk vegetarisk på FiberHUSK®-måden med masser af fylde. De lette naanbrød er dejlige sammen med en let linseret og smager særligt godt, når det er koldt udenfor.  

Naanbrød  

 6 styk.  

  • 180 gram almindeligt mel  
  • 10 gram FiberHUSK®  
  • 250 gram græsk yoghurt 2 % 
  • 2 tsk bagepulver 
  • ¼ tsk salt  

Opskrift på naan brød – Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen med fingrene i en skål. Del i 6 lige store dele, og rul ud til aflange, flade brød.  

Varm en pande op, til den er meget varm, kom en smule fedtstof på, og steg brødene på begge sider.  

Naanbrød skal helst spises sammen dag, som de er bagt.  

Linsegryde

  • 2 dl røde linser 
  • 1 spsk. kokosolie 
  • 1 rødløg 
  • 2 fed hvidløg 
  • 300 gram hokkaidogræskar  
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 1 dåse kokosmælk 
  • 1 spsk. karry eller efter smag  
  • ½ tsk spidskommen 
  • 1 tsk sød paprika 
  • ½ tsk gurkemeje 
  • Evt. mere chili efter smag 
  • Frisk koriander og cashewnødder til pynt 

Opskrift på linsegryde  – Sådan gør du:

Skyl linserne grundigt, og stil til side.  
Hak løg og hvidløg fint, og skær græskarret i mundrette bidder.  

Varm en stor gryde op, kom kokosolie ved, og tilsæt nu løg, hvidløg og alle krydderierne. Brun af, kom græskar ved, og steg videre et par minutter. Tilsæt nu 1 dl vand, dåsetomater og linser, og rør godt rundt. Skru ned, så det blot simrer, og lad det gøre det i cirka 20 minutter, eller til linserne er møre. Tilsæt vand ved behov.  

Smag retten til med salt og peber, og kom nu kokosmælken ved, og lad den jævne af ved smag varme.  

Servér med koriander og cashewnødder og naanbrødet ved siden af.