Citron muffins

12-14 styk

Citron-birkes-muffins på mandelmel og FiberHUSK®

Skønne glutenfrie muffins med citron, birkes og mandelmel – og uden raffineret sukker. En skøn kombination af den syrlige citron og sødmen fra honning og ahornsirup. Nyd dem til eftermiddagskaffen!

Citron-birkes-muffins på mandelmel og FiberHUSK®

12-14 styk 

Skønne glutenfrie muffins med citron, birkes og mandelmel – og uden raffineret sukker. En skøn kombination af den syrlige citron og sødmen fra honning og ahornsirup. Nyd dem til eftermiddagskaffen! 

Ingredienser: 

250 gram mandelmel 

50 gram rismel 

15 gram FiberHUSK® 

1 spsk. bagepulver 

3 store æg 

1 stor friskrevet gulerod  

80 gram kokosolie 

20 gram ahornsirup  

20 gram honning 

2 tsk. vaniljepasta eller ½ tsk. vaniljepulver 

Juice og skal fra 2 store eller 3 små citroner 

2 spsk. birkes 

Kokosolie til at smøre formene med 

Sæt ovnen på 200 grader varmluft, og smør muffinformene med kokosolie 

Kom alle de tørre ingredienser op i en skål, og stil skålen til side. 

Riv guleroden i hånden på et rivejern, så der kommer væske med. 

Smelt kokosolien forsigtigt i en gryde. Den skal ikke være varm eller koge, den skal bare smeltes. Opløs honningen og ahornsiruppen heri. Tilsæt alle de våde ingredienser, og kom dem sammen med de tørre ingredienser. Og vend herefter birkes i massen.  

Kom dejen op i muffinformene, og bag dem i ovnen i 15 minutter, eller til de er gennembagte.