Granola bars

12 styk

Granolabarer

Granolabaren – som den burde være, hver gang du køber en. Dét er, hvad du får med denne lækre opskrift, hvor nødder, frø og kerner virkelig kommer til deres ret. Barerne er her lavet som store barer, men du kan også skære dem ud i mindre stykker og dyppe i chokolade. 

Granolabarer 

12 styk 

Granolabaren – som den burde være, hver gang du køber en. Dét er, hvad du får med denne lækre opskrift, hvor nødder, frø og kerner virkelig kommer til deres ret. Barerne er her lavet som store barer, men du kan også skære dem ud i mindre stykker og dyppe i chokolade.  

Ingredienser: 

  • 250 gram blandede usaltede nødder, for eksempel mandler, valnødder, pecannødder, cashewnødder 
  • 50 gram kokosmel 
  • 50 gram græskarkerner 
  • 15 gram FiberHUSK® 
  • 2 spsk. chiafrø 
  • 1 tsk vaniljepulver 
  • 100 gram ahornsirup 
  • ½ tsk flagesalt 
  • 100 gram mørk chokolade 
  • En bageform, cirka 20*20 cm 

Opskrift på granolabarer  – Sådan gør du:

  • Sæt ovnen på 160 grader  
  • Kom alle ingredienserne undtagen chokoladen op i en skål, og bland sammen.  
  • Beklæd bageformen med bagepapir, og kom massen op i. Glat massen ud, og tryk det sammen.  
  • Bag i ovnen i 30-35 minutter, og lad den herefter køle helt af. Det tager cirka 1 time.  
  • Tag massen ud af formen, og skær det så i 12 lige store stykker.  
  • Smelt chokoladen, og dyp enderne af barerne i den smeltede chokolade.  
    Lad herefter tørre på et stykke bagepapir.  

Opbevares i tætsluttende beholder, for eksempel en kagedåse.  

Tip: Du kan drysse frysetørrede hindbær på den smeltede chokolade, når du har dyppet barerne heri. Det giver en dejlig syre og ser flot ud!